Autoverzekering

Een autoverzekering is een verzekering die er voor zorgt dat u in het verkeer verzekerd bent. Maar bent u dan voor alles verzekerd? Nee. Er zijn namelijk verschillende soorten autoverzekeringen mogelijk om af te sluiten. Wanneer u alleen kiest voor een basis verzekering, dan kiest u voor een BA autoverzekering. BA staat voor Burgerlijke Aansprakelijkheid. Dat wil zeggen dat de basisverzekering van de auto verplicht is gesteld voor de overheid. Wanneer u deze verzekering niet heeft, komt u in de problemen wanneer ze u onderweg staande houden en u controleren. Het is daarom raadzaam om deze verzekering zo snel mogelijk af te sluiten wanneer u een auto heeft en deze verzekering nog niet heeft afgesloten.

De BA autoverzekering dekt niet alle kosten. Hetgeen gedekt is met deze BA autoverzekering zijn de kosten die u maakt wanneer u schade toebrengt aan een andere auto of persoon in het verkeer. Stel dat u een ongeluk veroorzaakt, u heeft bijvoorbeeld een fietser te laat gezien en rijdt tegen deze fietser aan. De kosten die er dan gemaakt zijn om een nieuwe fiets te kopen of om de fiets te laten repareren worden dan gedekt door uw autoverzekering. Maar, als deze fietser bijvoorbeeld blijvend letsel heeft opgelopen door het ongeval dan worden ook deze kosten met de BA autoverzekering gedekt. De kosten die niet worden gedekt zijn de kosten die u heeft aan uw eigen vervoermiddel. Het kan zijn dat de fiets tegen uw auto aan is gekomen en dat daardoor de lak van uw auto is beschadigd en dat er een aantal deuken in de auto zitten. Deze kosten zult u zelf moeten betalen wanneer u wilt dat uw auto weer gemaakt wordt.

Maar u kunt er ook voor kiezen om een aanvullende autoverzekering te nemen. Wanneer u deze heeft afgesloten wordt ook de schade aan uw eigen auto vergoed wanneer u een ongeluk heeft veroorzaakt. Het is voor u natuurlijk niet te hopen dat u een ongeluk veroorzaakt, maar stel dat het in de winterdagen erg mistig is en u rijdt tegen een fiets of een stilstaande auto, dan bent u blij dat u een aanvullende verzekering hebt. De kosten worden dan namelijk helemaal gedekt.

Het is niet verplicht om een aanvullende autoverzekering af te sluiten, maar het is voor sommige mensen wel raadzaam om deze af te sluiten. Voornamelijk voor mensen met een vrij nieuwe of dure auto. Op deze manier bent u er in elk geval zeker van dat uw auto geen maanden in de garage hoeft te staan, omdat u dan de onkosten bijvoorbeeld niet kunt betalen.