Fietsverzekering

De fietsverzekering is een verzekering die bij niet veel mensen bekend is. Toch bestaat deze verzekering echt. U kunt er namelijk voor kiezen om uw fiets te verzekeren. Eigenlijk is het maar goed dat deze verzekering bestaat. Stel nou dat u een nieuwe fiets heeft gekocht en u woont midden in een drukke stad. Op een dag wilt u lekker gaan fietsen en wilt u op een terrasje wat gaan drinken, ineens gaat het regenen en u moet binnen gaan zitten. U kunt uw fiets niet meer zien, maar wanneer u terug komt is uw fiets gestolen. Die splinternieuwe fiets van maar liefst 700 euro is gestolen. U kunt wel huilen! Daarom is er nu een fietsverzekering en deze is erg aantrekkelijk voor mensen die een nieuwe fiets hebben gekocht.( soms gratis het eerste jaar) U kunt dan heerlijk gaan fietsen en hoeft er niet naar te kijken waar u precies wilt gaat fietsen en waar u uw fiets neerzet, want hij is dan toch verzekerd. Natuurlijk let u er wel degelijk op, dat u uw fiets op slot zet, bij diefstal moet u dit kunnen bewijzen aan de verzekeringsmaatschappij.

Wanneer u uw fiets dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld voor uw werk is het verstandig wanneer u kiest voor een fietsverzekering. Deze fietsverzekering heeft verschillende mogelijkheden. U kunt namelijk een goedkope fietsverzekering nemen, maar u kunt ook een aanvullende verzekeringen nemen. Dit doen veel mensen die bijvoorbeeld een nieuwe fiets hebben gekocht of een dure fiets hebben. Elke fietsverzekering heeft zijn eigen dekkingsmogelijkheden. Vraag er dus naar bij diegene waar u deze verzekering af wilt sluiten. Dan komt er nog bij dat u naar de algemene voorwaarden moet vragen want op deze manier kunt u vooraf ook goed lezen waar u voor verzekerd bent. U wilt er toch niet achter komen dat wanneer uw fiets gestolen is hij hier niet tegen verzekerd is?

Een fietsverzekering is een verzekering die niet verplicht is, maar wel wordt aangeraden wanneer men een nieuwe fiets heeft gekocht. Op deze manier voorkomt u dat u veel geld heeft uitgegeven en er niet van kunt genieten. Zeker wanneer u in een wijk woont waar veel wordt gestolen of waar veel vernielingen plaatsvinden is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. U bent dan in ieder geval gedekt tegen vandalisme en diefstal. Maar sluit geen onnodige fietsverzekering af, want wanneer u een oude fiets heeft, betaalt u waarschijnlijk meer premie dan uw fiets waard is. Neem alleen een fietsverzekering wanneer het echt noodzakelijk is, dus bij de aanschaf van een nieuwe fiets of wanneer u een dure fiets heeft (sportfiets bv.)