Caravanverzekering

Veel mensen gaan met de auto op vakantie, maar ook steeds meer mensen kiezen er voor de caravan mee te nemen. Het is op dat moment verstandig om een caravanverzekering af te sluiten. U krijgt wanneer u een caravanverzekering heeft afgesloten bepaalde aspecten vergoed als er iets mis gaat met uw caravan. U kunt hierbij denken aan eventuele schade door bijvoorbeeld storm of hagel.

Wanneer u veel op vakantie gaat met uw caravan is een caravanverzekering zeker aan te raden. Deze verzekering is niet verplicht, maar stel nou dat u onderweg een ongeval krijgt. U rijdt op uw voorganger en de caravan heeft ook stukken, dan bent u blij dat u een caravanverzekering heeft afgesloten omdat de kosten die dan aan de caravan zijn gemaakt ook worden vergoed.

Een caravan is een dure tijdelijke tweede woning. Daarom wordt het ook aangeraden om een caravanverzekering af te sluiten. Wanneer er schade is aan dit vervoermiddel/tijdelijke woonruimte komt dan lopen de kosten ook vrijwel altijd hoog op. Er zijn wanneer we spreken over een caravanverzekering verschillende verzekeringen mogelijk. Er zijn caravanverzekeringen die alleen de schade aan uw eigen caravan dekken, maar er zijn ook verzekeringen die nog aanvullende aspecten in de dekking meenemen. Het is daarom belangrijk voordat u een caravanverzekering af gaat sluiten u alle voorwaarden goed heeft doorgenomen. Weet waarvoor u tekent wanneer u deze verzekering af wilt sluiten. Bekijk ook of alles wat u graag gedekt wilt hebben met een caravanverzekering ook daadwerkelijk gedekt wordt. Er zijn vaak zoveel regels en uitzonderingen dat het belangrijk is dat u ook alle kleine lettertjes goed leest.

U kunt er ook voor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen bij uw caravanverzekering. Het gaat er dan vaak om dat uw inventaris van de caravan ook wordt verzekerd. Dit is meestal niet standaard verzekerd bij een gewone caravanverzekering. Elke verzekeringsmaatschappij stelt zijn eigen eisen aan een caravanverzekering. Het kan namelijk zijn dat zij verschillende preventie eisen aan u stellen, hierbij kunt u denken aan een disselslot. Wanneer u deze heeft mag u bijvoorbeeld pas gebruik maken van deze caravanverzekering, anders keren zij een bedrag niet uit wanneer er schade is.

U kunt er voor kiezen om een verzekering te nemen voor de dagwaarde of de nieuwwaarde van uw caravan. Vaak wordt er het volgende advies gehanteerd: wanneer de caravan ouder is dan vijf jaar dan kunt u het beste kiezen voor de dagwaarde en wanneer de caravan jonger is dan vijf jaar dan kunt u het beste een verzekering nemen voor de nieuwwaarde. Echter u betaalt voor de ene caravanverzekering natuurlijk meer dan voor de andere, afhankelijk van uw keuze.