Overlijdensrisico Verzekering

Een andere soort verzekering die u af kunt sluiten is de overlijdensrisicoverzekering. Bij deze verzekering wordt er een afgesproken bedrag uitgekeerd aan bijvoorbeeld de familie wanneer iemand komt te overlijden. Er wordt bij de overlijdensrisicoverzekering in een contract een persoon aangewezen naar wie het bedrag moet gaan, aan wie het bedrag moet worden uitgekeerd. Maar, deze verzekering keert alleen uit wanneer de verzekerde binnen de tijd dat de overlijdensrisicoverzekering loopt komt te overlijden.

Er wordt vaak gesproken over drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Allereerst wordt er gesproken over de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Bij deze verzekering blijft het bedrag dat u hebt verzekerd gelijk wanneer de verzekeringsperiode loopt. Maar ook de premie staat vast gedurende de verzekeringsperiode. Dan is er de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Bij deze verzekering daalt het verzekerde bedrag elk jaar. Dit wordt gedaan op basis van de gekozen annuïteit. De eerste jaren daalt het verzekerde bedrag bij deze overlijdensrisicoverzekering nauwelijks. Maar wanneer u het einde nadert van de datum dat deze overlijdensrisicoverzekering afloopt, wordt het verzekerde kapitaal veel lager. Het verzekerde bedrag staat aan het einde van deze periode op nul euro. Bij deze soort overlijdensrisicoverzekering betaalt u bij de laatste vijf jaar geen premie meer. Als laatste is er de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering. Bij deze verzekering gaat het er om dat het verzekerde bedrag op een gelijke manier gaat dalen. De premie blijft hierbij echter wel gelijk. Ook bij deze verzekering geldt dat aan het einde van de looptijd het bedrag dat is verzekerd op nul staat. Ook bij de laatste vijf jaar van deze verzekering betaalt u geen premie.

Welke overlijdensrisicoverzekering u wilt nemen kunt u zelf besluiten. U kunt de voorwaarden tegen elkaar afwegen en dan kijken welke overlijdensrisicoverzekering er het beste bij uw situatie past. Wanneer u al wat op leeftijd bent is het aan te raden om iemand, bijvoorbeeld een zoon of dochter mee te laten kijken om een goede overlijdensrisicoverzekering te kiezen. Wanneer u een overlijdensrisicoverzekering af wilt sluiten is het verstandig dat u vooraf alle informatie goed doorneemt. Op deze manier voorkomt u dat u straks voor verrassingen komt te staan. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om een goede overlijdensrisicoverzekering te nemen. Ook de prijzen zijn belangrijk! Wanneer u een overlijdensrisicoverzekering af wilt sluiten moet u niet de eerste de beste overlijdensrisicoverzekering nemen die u tegen komt. Er zijn zoveel soorten overlijdensrisicoverzekeringen en elke verzekering heeft zijn eigen voorwaarden en prijzen. Neem daarom de tijd om deze verzekering af te sluiten en overhaast niets.