Huisdierenverzekering

Wist u dat er een speciale verzekering is voor huisdieren? Deze verzekering wordt dan ook niet voor niets de huisdierenverzekering genoemd. De naam zegt het eigenlijk al, de verzekering dekt veel van de medische kosten die u moet maken voor uw huisdier.

Deze verzekering kunt u eigenlijk vergelijken met een ziektekostenverzekering voor mensen. Want bij een huisdierenverzekering worden de medische kosten die gemaakt moeten worden voor uw huisdier vergoed. Maar, er zijn altijd uitzonderingen van bepaalde ingrepen die niet in het basispakket zitten. Stel dat u een hond neemt en u weet zeker dat u geen pups wilt, dan kunt u de hond het beste laten steriliseren of castreren (afhankelijk of u een reu of een teef heeft gekozen). Soms zit deze operatieve ingreep in het basispakket van de huisdierenverzekering, maar vaak ook niet. U kunt er dan voor kiezen om een aanvullende huisdierenverzekering af te sluiten. Dat betekent dat u het basispakket heeft, maar dan met een aantal aanvullende aspecten. Voor deze verzekering betaalt u dan ook meer dan alleen voor de basisverzekering.

Wanneer u er voor kiest om direct wanneer u een huisdier aanschaft een huisdierenverzekering af te sluiten betaalt u de minste premie. Maar wanneer uw huisdier bijvoorbeeld vijf jaar oud is betaalt u een groot bedrag aan premie. Dat heeft alles te maken met de gezondheid en de leeftijd van het dier. Wanneer een huisdier ouder is, heeft hij meer kans op problemen. De gezondheid gaat vaak sneller achter uit, dat betekent dat hij dus vaker naar de dierenarts moet, misschien wel aan de medicijnen moet en wie weet moet hij wel geopereerd worden. Een jonger dier is vaak gezond . Vaak komt het jonge dier alleen voor de jaarlijkse enting bij de dierenarts, ook deze wordt dan vergoed.

Als u een huisdierenverzekering af wilt sluiten is het verstandig dat u vooraf alle voorwaarden goed doorneemt. Als u nu al weet dat uw hond straks gesteriliseerd moet worden, dan kunt u het beste een huisdierenverzekering nemen waarbij deze ingreep ook wordt vergoed. U bent er dan zeker van dat u straks niet voor verrassingen komt te staan en de ingreep alsnog zelf moet gaan betalen. Het zijn namelijk flinke kosten wanneer een dier geopereerd moet worden. Niet alleen de dierenartskosten worden vergoed, maar ook verbandmiddelen en de nazorg zitten vaak in het pakket. Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden van uw huisdierenverzekering.