Levensverzekering

Een levensverzekering, zoals de naam al zegt gaat het om een verzekering voor het leven. Wanneer u een levensverzekering af gaat sluiten kunt u een enorm bedrag per maand moeten betalen. Maar dit is afhankelijk van het tijdstip van het afsluiten van de levensverzekering: op welke leeftijd u dit doet. Stel dat u 65 jaar bent en dan een levensverzekering af gaat sluiten, dan moet u extra veel betalen want u heeft al een groot deel van uw leven achter de rug. Wanneer u 18 jaar oud bent en een levensverzekering af wilt sluiten dan betaalt u veel minder premie per maand.

Wanneer u kiest voor een levensverzekering dan gaat het om een verzekering die u een bedrag uit gaat keren op een datum welke samen met u is vastgesteld in een contract. Voor dit contract heeft u moeten tekenen. Echter er zijn drie soorten levensverzekeringen. U kunt zelf bekijken welke levensverzekering er het beste bij u past. De levensverzekeringen waaruit u een keuze kunt maken zijn:

  1. De tijdelijke kapitaalverzekering bij leven
  2. De tijdelijke kapitaalverzekering bij overlijden
  3. De gemengde verzekering

Wanneer we het hebben over de eerste verzekering gaat het over een verzekering van een bepaalde tijd. Deze levensverzekering wordt dus voor een bepaalde tijd afgesloten. Wanneer u op de afgesproken datum die in het contract staat beschreven nog leeft, krijgt u een bedrag uitgekeerd. Maar dat betekent ook dat wanneer u op deze datum niet meer in leven bent u dit bedrag niet krijgt uitgekeerd. De premie die u heeft betaald komt te vervallen, u krijgt niets uitgekeerd.

Als we het hebben over de tijdelijke kapitaalverzekering bij overlijden heeft deze hetzelfde principe als de eerste verzekering, de tijdelijke kapitaalverzekering bij leven, maar dan gaat het er over of u bent overleden of niet. Deze levensverzekering betaalt uit wanneer u op de einddatum van dit contract bent gestorven. Dus wanneer u nog in leven bent, krijgt u niets uitbetaald. De premie komt hierbij dan ook te vervallen. Maar wanneer u op deze datum bent overleden krijgen uw nabestaanden wel geld uitgekeerd.

De laatste verzekering is de gemengde levensverzekering. Bij deze levensverzekering krijgt u altijd geld uitgekeerd. Of u nog in leven bent of niet, het maakt niet uit, u of uw nabestaanden krijgen een bepaald bedrag uitgekeerd.

Lees voordat u een levensverzekering afsluit wel eerst goed alle voorwaarden door. Op deze manier weet u waar u precies voor tekent. Laat eventueel een familielid meelezen om te bekijken of u er goed aan doet om deze levensverzekering te ondertekenen.