Hospitalisatieverzekering

Het kan zomaar gebeuren dat u naar het ziekenhuis moet. Een bezoekje aan de arts kost al gauw tientallen euro's , dan kunt u wel nagaan hoeveel het kost wanneer er een medische ingreep plaats moet vinden. Het is daarom aan te raden om een extra aanvullende verzekering te nemen. Veel mensen kiezen hier ook voor. Dit wordt de hospitalisatieverzekering genoemd. Als u deze verzekering heeft afgesloten dan worden veel kosten die gemaakt worden in het ziekenhuis gedekt. Maar hoe moet u deze hospitalisatieverzekering nou afsluiten?

U kunt deze hospitalisatieverzekering op twee manieren afsluiten. U kunt kiezen om dit te doen via een privéverzekeraar (bv. DKV, KBC of AXA) of u kunt kiezen voor het ziekenfonds (via een CM Hospitalisatieverzekering). Het is belangrijk dat u geen overhaaste beslissingen gaat nemen om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. U moet zich eerst goed voorbereiden op welke verzekeringen er zijn en wat de kosten hiervan zijn. Daarom wordt er aangeraden om alle informatie (met name de algemene voorwaarden) goed in u op te nemen en dan de prijzen met elkaar te vergelijken.

Wanneer u een goedkope hospitalisatieverzekering heeft gevonden, wil dat niet meteen zeggen dat dit de beste verzekering is. Een goedkope verzekering heeft vaak veel addertjes onder het gras, waardoor u altijd goed de algemene voorwaarden in u op moet nemen. Bedenk vooraf wat uw hospitalisatieverzekering zou moet dekken voordat u tevreden bent. Ga daarom niet met de eerste de beste polis akkoord. Bekijk rustig de mogelijkheden en de prijzen.

Als u er voor kiest om een hospitalisatieverzekering af te sluiten wanneer u nog jong bent is dat erg verstandig. Als u bijvoorbeeld 22 jaar bent en een hospitalisatieverzekering af wilt sluiten betaalt u veel minder premie dan wanneer u 45 jaar bent. Maar dat zijn niet alle aspecten die meespelen om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Laat u informeren.

Het is per verzekeringsmaatschappij verschillend hoe u deze hospitalisatieverzekering moet betalen. Sommige verzekeraars geven u een korting wanneer u het bedrag per jaar betaalt. Maar wanneer u het fijner vindt om de kosten per maand te betalen is dat natuurlijk ook bespreekbaar, al pakt u dan mis op de korting .Vraag het bedrag van de korting op en bekijk of het de moeite waard is om de jaarpremie ineens op te hoesten.

Let op, teken nooit zomaar voor een hospitalisatieverzekering voordat u de voorwaarden heeft gelezen. Er staan veel kleine lettertjes en er worden veel uitzonderingen geschreven op de vaststaande regels. Wees goed voorbereid en laat u goed informeren over alle mogelijkheden. Dit kunt u doen opdat u straks niet voor verrassingen komt te staan!