Motorverzekering

Wanneer u in het bezit bent van een motor en regelmatig op de autobare weg rijdt bent u verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Elke motorrijder moet deze verzekering hebben afgesloten, anders neemt hij het risico wanneer er een controle is een fikse boete te moeten betalen. Daarnaast is het ook niet veilig en verstandig wanneer u geen motorverzekering heeft afgesloten. Waarom niet vraagt u zich misschien af? Nou een motorverzekering dekt de kosten die u veroorzaakt wanneer u een ongeval veroorzaakt. Stel dat u met uw motor tegen een auto botst. Dat wil zeggen dat de auto en misschien de bestuurder ook wel schade/letsel hebben opgelopen. Wanneer u geen motorverzekering heeft afgesloten moet u deze schade uit eigen portemonnee betalen. De kosten kunnen hoog oplopen, zeker wanneer de bestuurder van de auto (blijvend) letsel heeft opgelopen en medische hulp moet inschakelen. Alle kosten zijn dan voor uw rekening. Wanneer u wel een motorverzekering heeft afgesloten betaalt u deze kosten niet zelf, maar worden deze kosten allemaal door de verzekering gedekt.

Nu denkt u misschien wel, dan wordt mijn motor ook wel gemaakt wanneer deze schade heeft opgedaan tijdens het ongeval, maar dat is niet zo. Wanneer u wilt dat de schade aan uw motor ook wordt gedekt dan moet u een aanvullende verzekering afsluiten. Deze verzekering kost meer dan alleen de basispremie, maar u bent er dan wel van verzekerd dat wanneer u een ongeval veroorzaakt dat ook uw eigen voertuig weer wordt gerepareerd en dat u deze kosten niet zelf hoeft te betalen.

U kunt zelf de keuze maken of u een aanvullende motorverzekering af wilt sluiten, maar het wordt aangeraden om dit wel te doen wanneer u bijvoorbeeld veel op de weg zit. Maar ook voor mensen die net een nieuwe motor of een vrij dure motor hebben wordt aangeraden om een aanvullende motorverzekering af te sluiten. U bent er dan zeker van dat wanneer u schade heeft de kosten worden vergoed en dat u niet moet sparen om uw motor te kunnen laten repareren. U kunt dan na enkele dagen weer rondrijden op uw motor.

Het is wel verstandig om meerdere offertes aan te vragen wanneer u een motorverzekering af gaat sluiten. U kunt dan per offerte de algemene voorwaarden doornemen en bekijken wat er met welk pakket precies gedekt wordt. Lees alle informatie rustig door, vergelijk verschillende motorverzekeringen en neem de motorverzekering die bij u past.