Bromfietsverzekering

Een bromfietsverzekering is een verzekering voor de brommer, precies zoals de naam al aangeeft. Maar wat dekt deze verzekering nou eigenlijk? U moet wanneer u een bromfiets heeft altijd een basisverzekering hebben, namelijk de bromfiets WA verzekering. Dit houdt in dat u wettelijk aansprakelijk wordt gesteld wanneer er door u toedoen schade wordt veroorzaakt. U kunt hierbij denken aan een ongeval waarbij u met de brommer op een fiets bent gereden of tegen een auto aan bent gereden. De kosten die er dan gemaakt moeten worden om de schade van de tegenpartij te worden vergoeden dan betaald vanuit deze WA bromfietsverzekering.

U zult vooraf misschien denken, maar ik rijd voorzichtig ik heb deze bromfietsverzekering niet nodig, maar dan heeft u het mis. Het kan altijd mistig zijn of glad zijn waardoor het mis gaat. U zult dan blij zijn dat u een bromfietsverzekering hebt afgesloten. Maar ook wanneer er controle is bent u blij dat u direct bij de aanschaf van een bromfiets een bromfietsverzekering hebt af gesloten. Als u deze bromfietsverzekering namelijk niet heeft afgesloten is de kans erg groot dat u een fikse boete krijgt, deze verzekering is namelijk door de overheid verplicht gesteld.

Ook voor de bromfiets zijn er aanvullende mogelijkheden als het gaat om verzekeren. Maar of u een aanvullende verzekering wilt nemen is afhankelijk van de leeftijd van de bromfiets. Stel dat u een nieuwe bromfiets heeft, dan is het verstandig om een aanvullende verzekering te nemen, maar wanneer uw brommer al wat ouder is kan het zo zijn dat u meer premiekosten moet betalen dan dat uw bromfiets waard is. Bekijk daarom vooraf goed de mogelijkheden bij het af sluiten van een bromfietsverzekering. Bij de ene verzekering betaalt u meer dan bij de andere, maar de ene bromfietsverzekering dekt ook meer kosten. Een goede voorbereiding is het halve werk en het kan u tientallen euro’s per maand schelen.

Wees daarom slim en lees alle voorwaarden goed door voordat u tekent voor een bromfietsverzekering. Wanneer u vragen heeft kunt u deze het beste stellen aan diegene die de verzekering voor u af kan sluiten en wanneer u akkoord gaat met alle voorwaarden en er een goed gevoel bij heeft moet u pas tekenen. Het gaat namelijk om uw brommer en u weet wat u precies gedekt wilt hebben. Laat u daarom niet overhalen en ga niets overhaasten. Neem de tijd en kies de juiste bromfietsverzekering voor u.