Oldtimer Autoverzekering

Heeft u een oude Oldtimer in de schuur staan? En bent u weer van plan om er mee te gaan rijden? Dan moet u een oldtimer autoverzekering afsluiten. Deze oldtimer autoverzekering is er in verschillende soorten en maten en dus ook in verschillende prijsklassen. Het is aan u de keuze wat u allemaal wilt verzekeren wanneer u met uw oldtimer de weg op gaat. Het is namelijk een hele verantwoording om met deze auto de weg op te gaan. Het is natuurlijk zonde wanneer u stukken krijgt, vandaar dat u vast een goede oldtimer autoverzekering uit zult kiezen.

Een oldtimer autoverzekering kunt u afsluiten wanneer uw oldtimer vijftien jaar is of ouder. Het is niet altijd zo dat deze leeftijdsgrens wordt gehanteerd, maar bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is dit wel het geval. Informeer daarom vooraf goed over de mogelijkheden en de eisen die zij stellen aan iemand die een oldtimer autoverzekering bij hen af wilt sluiten.

Een van de verzekeringen voor een oldtimer is verplicht, dat is de zogenoemde burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze wordt ook wel autoverzekering BA genoemd. Bij een oldtimer autoverzekering kunt u hierbij ook kiezen voor een aanvullend pakket. Dit wordt dan ook wel een BA beperkt casco verzekering genoemd of u kiest voor een volledig casco verzekering. Deze keuze mag u altijd zelf maken en niemand verplicht u om een aanvullende verzekering af te sluiten.

De oldtimer autoverzekering heeft voor u een groot voordeel, want deze verzekering is stukke goedkoper dan een gewone autoverzekering. Maar er bevinden zich ook nadelen aan een oldtimer autoverzekering. De chauffeur van de oldtimer moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen wil hij een oldtimer autoverzekering af mogen sluiten. Maar ook de no-claimkorting kan bij een oldtimer autoverzekering niet worden afgesloten. Daarbij komt nog dat de oldtimer autoverzekering alleen voor particulieren kan worden afgesloten.

Wilt u een oldtimer autoverzekering afsluiten? Dan is het verstandig dat u bij meerdere verzekeringsmaatschappijen gaat informeren over de prijzen en de mogelijkheden. Elke verzekeringsmaatschappij stelt andere eisen aan iemand die een oldtimer autoverzekering af wil sluiten. Let daarbij ook op de algemene voorwaarden, want de ene verzekering dekt meer dan de andere. Kortom wees op uw hoede, want er kunnen altijd addertjes onder het gras zitten. Lees u goed in, wanneer u vragen hebt stel deze en teken pas voor akkoord wanneer u het helemaal eens bent met alle voorwaarden die gesteld worden aan uw oldtimer autoverzekering .